Speciaalbier


Onderstaand vindt u een deel van de brouwerijen waar wij speciaalbieren van in het assortiment hebben.


 • Muifelbrouwerij
  Meer informatie

  De Muifelbrouwerij is een Brabantse bierbrouwerij gevestigd in Oss. De Muifelbrouwerij heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en brouwt op dit moment 16 verschillende bieren. En deze bieren hebben ook al een aantal keer in de spot light gestaan. Zo werd in 2015 de rijke quadrupel Zuster Agatha uitgeroepen tot “Lekkerste bier van Brabant“. Maar daar bleef het niet bij, want in 2016, 2018 en 2019 werd D’n Ossebock uitgeroepen tot “Lekkerste Bockbier van Nederland”. Het assortiment kent een sterk basis met de Quadrupel Zuster Agatha, de Tripel Broeder Everardus en het Blonde bier D’n Ossekop. Daarnaast brouwt de Muifelbrouwerij een aantal opvallende bieren zoals het unieke Whiskybier Beerskey.


 • Het Nest
  Meer informatie

  Brouwerij Het Nest brouwt sinds 2015 bier in een hypermoderne brouwerij in de omgeving Turnhout. Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden. Zo is er de Hertenheer, Schuppenaas, Pokerface en de Schuppenboer.


 • Brouwerij Bruusk
  Meer informatie

  Bruusk is de eerste en enige Tielse Bierbrouwerij. Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze brouwerij. Slijterij van der Velden is de enige slijterij in Tiel en omgeving die de speciaalbieren van Bruusk verkoopt. Verder is het verkrijgbaar in enkele horecagelegenheden. Het assortiment wisselt, maar de bieren kosten doorgaans €2,65 per stuk.


 • Het Anker
  Meer informatie

  Het Anker is een stadsbrouwerij gelegen te Mechelen. De brouwerij bevindt zich aan de rand van het Mechels begijnhof en men brouwt er onder andere de bieren Gouden Carolus (Classic, Tripel, Ambrio, Hopsinjoor, UL.T.R.A. en Christmas), Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Imperial Blond, Imperial Dark en Whisky Infused) en Maneblusser (Blond, Lente, Herfstbok, Wit)


 • Brunehaut
  Meer informatie

  Het is in 1890 dat de familie Allard te Guignies de brouwerij van Brunehaut opricht, toen nog Brouwerij St. Joseph. In de streek worden ze bekend om bieren zoals “La Druide” en de “Brunehaut 8°”. In 1991 gaat het bedrijf een nieuwe uitdaging aan met een verhuis naar moderne gebouwen, maar behoudt het artisanale karakter en de kwaliteit van de producten, door kenners bestempeld als “grand crus”. Een alliantie tussen Traditie en Moderniteit!
  Dit is dan ook de slagzin van het bedrijf, een echt credo voor de verantwoordelijken van de brouwerij van Brunehaut. Wij hebben drie soorten glutenvrij bier van Brunehaut in ons assortiment.


 • Budels
  Meer informatie

  De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. De twaalf Biologische Bieren van Budels dragen het EKO keurmerk en zijn Skal gecertificeerd.


 • Bird Brewery
  Meer informatie

  Bird Brewery is een Amsterdamse brouwerij die kwaliteitsbieren met een twist brouwt. De brouwerij is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik en Ralph. Het motto van Bird Brewery is om kwaliteitsbieren te brouwen die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner. De brouwerij won in de afgelopen jaren ruim 25 awards met de bieren, waaronder beste Saison en IPA van Nederland. Kenmerkend is de balans in de bieren, waardoor de ingrediënten mooi naar voren komen en de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers.


 • Jopen
  Meer informatie

  Brouwerij Jopen is een Nederlandse brouwerij uit Haarlem die is voortgekomen uit de in 1992 opgerichte Stichting Haarlems Biergenootschap en sinds december 1996 is omgezet in het bedrijf Jopen BV. Jopen beschikte tot 2010 niet over een eigen brouwerij maar maakte gebruik van de faciliteiten van andere brouwerijen. De naam Jopen is ontleend aan de vaten van 112 liter waarin vroeger het Haarlemse bier werd vervoerd. Het bijzondere aan de bieren is dat ze gebrouwen worden met een mengsel van drie granen; naast gerstemout en tarwemout werd/wordt ook een aanzienlijk deel haver gebruikt.


 • Amsterdam Brewboys
  Meer informatie

  Sinds 2014 zijn Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch fulltime aan het brouwen onder de naam Amsterdam Brewboys. En het doel is duidelijk, “Kick-Ass Beer!”, dat is de missie. De mannen hebben elkaar ontmoet bij brouwerij ’t IJ, hebben samen gereisd door Australië en daar inspiratie voor hun bieren opgedaan en zijn nu bezig de wereld te veroveren met het liefst “pale ales”.


 • Brouwerij 't IJ
  Meer informatie

  Brouwerij ’t IJ is een Amsterdamse brouwerij waar alleen speciaalbieren gebrouwen worden. De brouwerij is gevestigd in het oosten van de stad. Het bier wordt op twee locaties gebrouwen. Aan de Funenkade, naast Molen de Gooyer, worden alle tapbieren van de brouwerij gebrouwen. Op deze locatie bevindt zich ook het proeflokaal van de brouwerij. In de tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad worden alle flesbieren gebrouwen. Enkele bekende bieren zijn: IJwit, ’t IJ Zatte en ’t IJ IPA.


 • De Heidebrouwerij
  Meer informatie

  In 2012 is De Heidebrouwerij gestart in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede. Bij de opening werd de voormalige keuken
  ingericht als een brouwerij met een proeflokaal. Het brouwen en promoten van eigen gebrouwen bier was natuurlijk de leidraad. Met als doel elk bier een regionaal karakter mee te geven hetzij door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning of door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop. Inmiddels is De Heidebrouwerij gegroeid tot een sterke regionale speler met een internationale klantenkring. Bijenblond en Everzwijn Tripel zijn twee bieren uit het assortiment.


 • De Halve Maan
  Meer informatie

  Brouwerij De Halve Maan, ook bekend als Brouwerij Henri Maes, is een familiale brouwerij gelegen in de Belgische stad Brugge. De brouwerij maakt onder andere, Brugse Zot en Straffe Hendrik.


 • Trappist Westmalle
  Meer informatie

  De abdij van Westmalle is befaamd om van zijn trappistenbier dat tot ver over de landsgrenzen heen graag wordt gedronken. Toch is de brouwerij geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om te voorzien in hun eigen onderhoud. De meeste inkomsten van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de goede arbeidsomstandigheden van de medewerkers. De monniken zijn immers zelf geen brouwmeesters meer, maar laten het merendeel van het brouwproces over aan externe medewerkers. Wel staan ze nog in voor de algemene leiding van de brouwerij.


 • De Bie
  Meer informatie

  Brouwerij de Bie is ontstaan in 1992 in de hoppetuinen van het brouwersdorp Watou, dicht bij Poperinge en de Franse grens. Het is één van de kleinste ambachtelijke brouwerijen in Vlaanderen. De Bie Brouwt bieren met enkel natuurlijke ingrediënten, zonder chemische additieven. De Bie geeft originele namen aan de bieren, zoals De Bie Vélo, Hellekappele, Zatte Bie en Double Bie.


 • Kaapse Brouwers
  Meer informatie

  Kaapse Brouwers is een Rotterdamse brouwerij die kiest voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en eigentijdse craft bieren. Proef eens Kaapse Karel of Kaapse Harrie!


 • Achelse Kluis
  Meer informatie

  De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse Kluis’, ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Limburg (België), in een ruim natuurgebied van akkers, bossen en heide, aan de oevers van de Warmbeek (B) / Tongelreep (NL).


 • Scheldebrouwerij
  Meer informatie

  De Scheldebrouwerij is een in 1994 begonnen ambachtelijke brouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde te Bergen op Zoom; nadien verhuisde ze naar het Belgische Hoogstraten. Scheldebrouwerij is brouwer van smaakvolle en eerlijke speciaalbieren, waaronder Zeezuiper, Hop Ruiter, Lamme Goedzak, Strandgaper en Wildebok.


 • The Musketeers
  Meer informatie

  Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder. 20 jaar later staan twee van de oprichters – Stefaan Soetemans en Kristof De Roo – nog steeds aan het roer van deze Belgische brouwerij. Amper 3 maanden na de lancering kaapte Antigoon in 2014 de Zilveren Medaille weg op de internationale biercompetitie ‘Brussels Beer Challenge’. Een puike prestatie gezien er meer dan 700 bieren uit 25 landen deelnamen. Antigoon was de eerste held uit de Belgian Legends-serie. In 2016 volgde het tweede Belgian Legends-bier: Jack’s Precious IPA. Jack verwijst naar de legende van olifant Jack uit de Gentse zoo die niet verkocht geraakte en dan maar tot worst herleid werd. Door te kiezen voor bekende en ongekende Belgische legendes wil brouwerij The Musketeers mensen doen praten. Net zoals haar bieren.


 • Gentse Gruut
  Meer informatie

  De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. De uitzonderlijke eigenschap van vier van de Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Na een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten zag het Gentse stadsbier het levenslicht.


 • Texelse Brouwerij
  Meer informatie

  In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Duinwater, hop, gist, tarwe en gerst van het eiland, dat is wat de brouwmeesters van Texels gebruiken. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel. Kun je zilte Waddenlucht proeven in een glas bier? Het bier van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Door het unieke klimaat: meer zonuren en minder regen laten gerst en tarwe groeien met uitgesproken dikke korrels. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.


 • Brouwerij Wilderen
  Meer informatie

  Brouwerij en stokerij Wilderen is een Belgische brouwerij gelegen te Wilderen in de provincie Limburg. Behalve bieren komen er ook gins en whisky’s vandaan. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1642. Bij ons in de winkel vind je Wilderen Goud en de Wilderen Double You Gin!


 • De Poes
  Meer informatie

  Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David beslist zijn passie voor voeding – en voor bier in het bijzonder – verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer. Brouwerij de Poes staat garant voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. De Poes kiest voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting. Er wordt lokale mout gebruikt en hop uit de Poperingse velden. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets.


 • Brouwersnös Kopstoot Gin & Bier
  Meer informatie

  Brouwersnös Kopstoot Gin & Bier is een samenwerking tussen de brouwerij en Jonnie en Thérèse Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije. De Gastro Gin “Gin & Jonnie” wordt drie weken op het vat geïnfuseerd met huacatay, een bijzonder aromatisch Zuid- Amerikaans kruid. De gin gaat vervolgens in de in open kuipen bij het driedubbel-vergiste speciaalbier van brouwerij Brouwersnös uit Groenlo. Het resultaat is een mooi speciaalbier waarbij de gin niet te overheersend is.


 • Paix Dieu
  Meer informatie

  Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu alleen bij volle maan te brouwen. Het resultaat is een smeuïge tripel (10%) met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan jouw bier werd gebrouwen.


 • Brouwerij Bosteels
  Meer informatie

  Bierbrouwerij Bosteels is een bierbrouwerij uit Buggenhout (België) die is opgericht in 1791. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment. Bij ons in de winkel vind je de Tripel Karmeliet en Pauwel Kwak.


 • Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck
  Meer informatie

  Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck is een Belgische bierbrouwerij in Izegem. Deze brouwerij is eigenlijk een combinatie van vier brouwerijen in één. De installaties zijn geschikt voor de productie van hogegistingsbieren (Kasteel), bieren van gemengde gisting (Bacchus) en van spontane gisting (St-Louis). Ook kunnen kleine volumes vanaf 50 hl worden gebrouwen zoals bij een microbrouwerij. De Kasteelbieren zijn de bieren met het hoogste alcoholpercentage. Onder andere verkrijgbaar in de winkel: Kasteel Rouge, Kasteel Blond, Kasteel Cuvee du Chateau en Kasteel Barista Chocolate Quad.

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.