Jenever

 

Onderstaand vind u een greep uit ons assortiment jenever


 • Rutte Old Tom Genever 0,7 Liter €20,99
  Meer informatie

  Dit recept komt uit handgeschreven Rutte receptenboeken en is meer dan 100 jaar oud. De vijfde generatie meester distillateur Anton Rutte maakte in 1918 deze unieke creatie, gestookt uit graan en 7 bijzondere ingrediënten, waaronder sinaasappelblaadjes, kaneel en absintalsem. Dit product is een kruising tussen een frisse jonge jenever en een klassieke gin: Old Tom Gin.


 • Zuidam Jonge Genever 1,0 Liter €18,99
  Meer informatie

  Deze fruitige en plezierig lichte genever is gedistilleerd uit een mengsel van gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. Na drie distillaties wordt het resulterende distillaat gedeeltelijk nog een keer gedistilleerd met de kruiden als jeneverbes, zoethout en anijszaad. Het resultaat is deze verfijnde en fruitige niet gelagerde genever.


 • Zuidam Oude Genever 1,0 Liter €21,99
  Meer informatie

  Zuidam Oude Genever onderscheidt zich van de Jonge Graan Genever doordat hij nog meer moutwijn bevat. Hierdoor is hij voller van smaak. De afdronk is zacht en vriendelijk.


 • Zuidam Rogge Genever 1,0 Liter €22,99
  Meer informatie

  Deze speciale genever combineert de kruidigheid van het Rogge Graan met de smaken van jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Deze rogge eau de vie wordt drie keer gedistilleerd in kleine roodkoperen ketels van een 100% rogge graan mengsel. Het nieuwe rogge distillaat wordt dan voor een periode van minimaal vijf jaar in nieuw Amerikaans eiken vaten gelagerd. Hierna worden alle ingrediënten samengevoegd voordat het tot drinksterkte wordt gereduceerd.


 • Zuidam Zeer Oude Genever 1 jaar 1,0 Liter €22,49
  Meer informatie

  Deze genever combineert de specifieke kwaliteiten van drie verschillende granen. De graan eau de vie (moutwijn) wordt gedistilleerd uit gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat van de drank. De mais geeft daaraan een rijke zoetheid en de rogge kenmerkt de kruidige tonen. Het nieuwe distillaat wordt drie keer gedistilleerd in een kleine pot still. Dan wordt het distillaat gedeeltelijk een vierde keer gedistilleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Als laatste wordt de moutwijn met de andere ingrediënten bij elkaar gevoegd en wordt het alcoholpercentage gereduceerd naar 45% voor de lagering in kleine houten vaten.


 • Zuidam Oude Genever 3 jaar 1,0 Liter €31,99
  Meer informatie

  De graan eau de vie (moutwijn) is gedistilleerd uit gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat van de drank. De mais geeft daaraan een rijke zoetheid en de rogge kenmerkt de kruidige tonen. Het nieuwe distillaat wordt drie keer gedistilleerd in een kleine pot still. Dan wordt het distillaat gedeeltelijk een vierde keer gedistilleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Als laatste wordt de moutwijn met de andere ingrediënten bij elkaar gevoegd en wordt het alcoholpercentage gereduceerd naar 45% voor de lagering in kleine houten vaten. Minimaal 3 jaar oud.


 • Zuidam Oude Genever 5 jaar 1,0 Liter €35,99
  Meer informatie

  Zuidam Zeer Oude Genever 5 jaar combineert de specifieke kwaliteiten van 3 verschillende granen: Rogge. Mais en Gemoute Gerst. De mais geeft een rijke zoetheid, de rogge geeft kruidige tonen en de gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat. Rijk en zoet met tonen van eiken, toffee en honing. Alle flessen zijn met de hand geëtiketteerd en hebben een lintje met rode lak zegel. Minimaal 5 jaar oud.


 • Zuidam Korenwijn 1 jaar 1,0 Liter €23,99
  Meer informatie

  Dit is een meer fruitige en delicate genever dan oude genever dat ontstaan is door de extra distillatie van de moutwijn. Om Zuidam Korenwijn 1 jaar te vervaardigen wordt een graan eau-de-vie (moutwijn) gedistilleerd uit drie gelijke delen rogge, mais en gemouteg gerst. Dit zorgt voor zowel kruidige als zoete invloeden, tezamen met de volheid die terugkomt in de smaak. De spirit wordt vervolgens viermaal gedistilleerd in een kleine pot still ketel, waarna gedeeltelijk een vijfde distillatie plaatsvindt waarbij jeneverbessen, zoethoutwortel en anijszaad worden toegevoegd. De rijping vindt plaats op nieuwe en refill vaten van Amerikaans eiken. De geur is fruitig met volle toetsen van jeneverbessen, vanille en eiken. De smaak combineert het beste van toffee met dat van fruit.


 • Zuidam Korenwijn 5 jaar 1,0 Liter €35,99
  Meer informatie

  Zuidam Korenwijn 5 jaar wordt vervaardigd op basis van een derde deel rogge, mais en gemoute gerst. Het gebruik van zowel rogge, mais als gerst zorgt voor een uitstekende balans tussen zoetheid en kruiden tezamen met een goede structuur. Er vindt een viervoudige distillatie plaats in een kleine pot still, waarna een vijfde distillatie wordt uitgevoerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden. Onder andere jeneverbessen, zoethoutwortel en anijszaad worden gebruikt. De rijping vindt plaats op nieuwe vaten van Amerikaans eiken voor een periode van minimaal vijf jaar. De geur is vol en fruitig, waarbij toffee, vanille en eiken opvallen. Dit gaat over naar een volle, intense smaak met hints van eiken, toffee en honing.


 • Zuidam Rogge Genever American Oak 3 jaar 1,0 Liter €32,99
  Meer informatie

  Deze Zuidam Special No. 14 Rogge Genever American Oak 3 years old is volgens eeuwen oude traditie gedistilleerd uit de allerbeste Nederlandse rogge en zorgvuldig geselecteerde kruiden in de roodkoperen distilleerketels van Distilleerderij Zuidam. Rogge genever onderscheidt zich van onze andere genevers door zijn speciale rijke en kruidige smaak. Deze heeft ook nog eens 3 jaar lang gerijpt in vaten van Amerikaans eiken.


 • ZUIDAM Oude Genever 1YR Moscatel Special nr.18 1,0 Liter €23,99
  Meer informatie

  Zuidam Special No.18 is een Oude Genever met een rijping op Moscatelvaten. Deze oude genever heeft een levendig en fruitig aroma waarbij toetsen van appel, peer honing en bloemen elkaar smaakvol aanvullen. Vol en rijk in de mond met toetsen van mout, graan en fruit die elkaar afwisselen. Elegant, zacht en zoet in de afdronk met hints van fruit en chocolade.


 • Ketel 1 Jenever 1,0 Liter €15,49
  Meer informatie

  Hoewel er weinig bekend is over het geheime recept van Ketel 1 jenever weten we wel dat er gebruik wordt gemaakt van topkwaliteit ingrediënten. De smaak is hierdoor zacht en zuiver.


 • Ketel 1 Matuur Gerijpte Jenever 1,0 Liter €20,99
  Meer informatie

  Sinds 1691 stookt de familie Nolet in Schiedam jenevers met karakter. Die stook je niet zomaar, die stook je met passie en geduld. Het geduld dat Carel en Bob Nolet, de elfde generatie, hadden bij het creëren van KETEL 1 Matuur. Onder toeziend oog van vader Carel Nolet Sr. stookten zij samen met de meesterstoker van KETEL 1 deze ambachtelijke jenever. De nieuwe trots in een lange en rijke historie. De kern is een speciale blend van hout gelagerde granen-eau-de-vie, jeneverbessen en kruiden. Die krijgt alle tijd om in fusten van eikenhout tot volle wasdom te komen. Het resultaat proeft u terug in de gerijpte graanjenever die zich KETEL 1 Matuur mag noemen. Eigenzinnig van karakter en daarom niet onbeperkt leverbaar.


 • Rutte Jonge Jenever 1,0 Liter €18,75
  Meer informatie

  Rutte Jonge Jenever is toegankelijke jenever die rijk is aan smaken van granen en kruiden. De jenever heeft een relatief hoog aandeel aan moutwijn en wordt op basis van meerdere kruiden vervaardigd waaronder jeneverbessen, engelwortel, koriander en iriswortel.


 • Rutte Oude Jenever 1,0 Liter €19,49
  Meer informatie

  Rutte Oude Jenever is een smaakvolle jenever die op basis van graan vervaardigd wordt. Kenmerkend hierbij is de sublieme balans tussen moutwijn, vruchten en kruiden. Jeneverbessen, engelwortel, koriander en iriswortel worden in het productieproces gebruikt om tot de karakteristieke smaken te komen. Rutte Jonge Jenever heeft een rijk en tegelijkertijd zacht karakter.


 • Rutte Single Oat Genever 70CL €27,99
  Meer informatie

  Rutte Single Oat Genever wordt vervaardigd op basis van één graansoort, waar de reguliere moutwijn uit vier soorten bestaat. De gebruikte graansoort is haver, wat ervoor zorgt dat deze Rutte een bijzondere aanvulling is op het assortiment. Het is bekend dat onder andere jeneverbes, angelica, koriander en iriswortel tot de gebruikte kruidenselectie behoren. De geur is zoet en vol. Smaak is eveneens vol en is goed gebalanceerd tussen zoetigheden en kruiden.


 • Rutte Old Simon Genever 70CL €37,99
  Meer informatie

  Rutte Old Simon wordt bereid naar de oude recepten van de grondlegger van de Rutte & Zn: Simon Rutte. Rutte Oude Simon wordt gestookt uit granen, kruiden, jeneverbessen en noten. De verschillende kruiden gaan samen met noten in de ketel. Om de noten goed te laten uitkomen, worden ze eerst geroosterd. Rutte Oude Simon is licht kruidig, zeer toegankelijk met een fluwelen afdronk.


 • Rutte Paradyswijn 70CL €34,99
  Meer informatie

  Rutte Paradyswyn is gemaakt van moutwijn en fruitdistillaten en heeft mogen rijpen in Amerikaanse eiken vaten. De drank heeft daardoor een volle smaak ontwikkeld met tonen kersen, bessen en natuurlijk eik. Een uniek product in zijn soort met een alcoholpercentage van 38%.


 • Rutte Pedro Ximenez Sherry Cask Jenever 70CL €44,99
  Meer informatie

  Vijf jaar geleden schafte Rutte een reeks van vier verschillende soorten sherry vaten aan. De eerste batch van deze vier is gebotteld.  Na vijf jaar rijpen op Pedro Ximenez vaten heeft deze jenever een heerlijke zoete smaak, met een hint van rozijnen. Er zijn voor deze uitgave een beperkte oplage van 1100 flessen gebotteld.


 • Rutte Koornwyn 1,0 Liter €25,99
  Meer informatie

  De Rutte Koornwyn is een blend van viermaal gedistilleerde moutwijn van verschillende leeftijden, met jeneverbessen en een elegant kruidenpakket.


 • Florijn Jonge Jenever 1 liter €14,49
  Meer informatie

  Deze jonge borrel heeft een redelijk zoete smaak. Hiervan komt naast suiker een deel voor rekening van zoethout. De borrel heeft een aroma van jeneverbes, zoethout, gember, citrusfruit, bloesem, peper en vanille. De smaak van deze jonge is behoorlijk goed in balans en roept associaties op met granen.


 • Bokma Oude Friesche Jenever 1 liter, €18,99
  Meer informatie

  Bokma Oude Jenever is een begrip onder jeneverdrinkers. De smaak is het resultaat van een oude, geheime receptuur. Bokma heeft een zachte, kruidige smaak.


 • Bokma Jonge Graanjenever 1 liter, €14,49
  Meer informatie

  Bokma Jonge Jenever, een ware trendsetter op het gebied van jenever en kwaliteit, daar Bokma als eerste producent uit de geschiedenis, haar “jonge borrel” uit 100% graan wist te stoken. Granen als rogge, tarwe en maïs worden gebruikt voor Bokma Jonge Jenever. Hiermee is Bokma tot op de dag van vandaag nog steeds anders ten opzichte van andere jenevermerken.


 • Olifant Jonge Jenever 1 liter, €15,49
  Meer informatie

  Olifant jonge graanjenever bevat kostbare korenwijn die in een originele jeneverketel wordt gestookt. Alleen het mooiste deel van de korenwijn wordt gebruikt voor deze jonge graanjenever. Door de gestelde eisen aan dit ambachtelijke product, kunnen drinkers van Olifant genieten van een hoge kwaliteit.


 • Arend Jonge Jenever 1 liter, €11,25
  Meer informatie

  Arend Jonge Jenever is ons huismerk jenever! Zacht van smaak én voordelig geprijsd.

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.