Ierland

 

Onderstaand vindt u een greep uit ons assortiment uit Ierland


 • Bushmills Original 70CL €23,99
  Meer informatie

  Dit is een zachte en milde whiskey uit Ierland. Bushmills Original, de ‘Gentle Giant’, is vriendelijk en smaakt eigenlijk direct vertrouwd. Hij heeft een zachte, verwarmende smaak. En is heerlijk met ijs.


 • Bushmills Black Bush 70CL €24,99
  Meer informatie

  Black Bush, een ‘Loveable Rogue’, een whisky met karakter. Grootser en voller van smaak dan de Bushmills Original. Een whisky met een eigen mening. Het geheim van Black Bush is de rijping op zorgvuldig geselecteerde Oloroso vaten die voor een fascinerende en onderscheidende smaak zorgt. Een zijdezachte smaak die doet denken aan noten.


 • Bushmills 10 Years 70CL €29,99
  Meer informatie

  Deze whisky is drie maal gedistilleerd uit 100 procent gemoute gerst. In de 10 jaar dat deze Whiskey geproduceerd wordt, is het voornamelijk in bourbon vaten gerijpt. Hij heeft aroma’s van honing vanille en melkchocolade.


 • Teeling Small Batch 70CL €31,99
  Meer informatie

  Een Ierse whiskey welke gerijpt heeft op Caribische Rum vaten. De whiskey heeft zachte hout tonen en is rijk van smaak.


 • Jameson 70CL €21,99
  Meer informatie

  De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey, maken Jameson uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt. Hierdoor is Jameson zeer geschikt om zowel puur als in de mix met bijvoorbeeld Ginger Ale te drinken.


 • Jameson Caskmates 70CL €30,99
  Meer informatie

  Deze whiskey is het perfecte voorbeeld van het gezegde ‘two heads are better than one”. Het idee voor Jameson Caskmates ontstond tijdens een conversatie tussen Jameson’s hoofd distilleerder en het hoofd van de brouwerij Cork’s Franciscan Well Brewery. Het masterplan bestond uit het tijdelijk rijpen van donker bier in oorspronkelijke whiskey vaten, waar vervolgens weer Jameson in kwam om af te rijpen. Dit zorgt ervoor dat de zachtheid van het drie keer destilleren goed intact blijft, maar de invloed van het donkere bier goed merkbaar is, met elementen van cacao, koffie en toffee.


 • Jameson The Distillers Safe 70CL €47,49
  Meer informatie

  Jameson The Distillers Safe is een Ierse whiskey. Deze whiskey is gemaakt ter ere van hoofd distiller Brian Nation. Hij zorgt dat de whiskey van Jameson via een zo genoemde distillers safe altijd een juiste smaak en van goede kwaliteit is. De distillers safe is een instrument wat men gebruikt om elke stap van het distillerij proces in de gaten te houden. In de whiskey komen smaken van abrikoos, kaneel en meloen naar voren.


 • Jameson Blender's Dog 70CL €47,49
  Meer informatie

  Jameson The Blenders Dog is een Ierse whiskey. De whiskey is samengesteld door hoofd blender Billy Leighton. Deze whiskey doet eer aan het werk wat Billy verricht, namelijk het blenden van de whiskey op musicale wijze. Deze whiskey heeft een zoete toffee smaak met een lichte kruidigheid en klein bittertje. “Voor het maken van een whiskey komt heel wat wetenschap bij kijken, maar het blenden is een kunst” – Jameson.


 • Jameson Coopers Croze 70CL €47,49
  Meer informatie

  “De Coopers Croze is een whiskey uit de “Whiskey Makers Series”.  De Coopers Croze is gemaakt als eerbetoon aan hoofd Cooper Ger Buckley en zijn passie, kennis en vakmanschap over het hout voor de Jameson vaten. Een van de belangrijkste gebruiksmiddelen van de ‘Cooper’ is de ‘Croze’, welke wordt gebruikt om een groef te maken aan de kop van het vat. Deze whiskey toont perfect de diversiteit aan barrels op de Middleton distilleerderij. Het rijpproces bevat Amerikaans eiken vaten, bourbon barrels en Iberische Oloroso sherry vaten. Dit geeft de whiskey tinten van vanille afkomstig van ex-bourbon vaten, rijke fruitsmaken van de ex-oloroso sherry vaten en een fijne balans van hazelnoot en geroosterd hout.”


 • Paddy 70CL €20,99
  Meer informatie

  Paddy wordt -kenmerkend voor Ierse whisky- drie maal gedistilleerd, wat zorgt voor een zachte en pure smaak. Paddy bevat een hoog percentage aan malt whiskey, is stevig robuust met frisse tonen van noten, honing, vanille en licht geurend hout.


 • Tullamore Dew 70CL €21,49
  Meer informatie

  De oorspronkelijke Ierse whiskey, wereldwijd bekend vanwege zijn zachte en toegankelijke smaak. Het combineren van alle drie typen Ierse whiskey -grain whiskey’s, pot still whiskey’s en malt whiskey’s – verzorgt dat zachte maar ook complexe karakter, wat Tullamore DEW onderscheidt van alle andere Ierse whiskey’s.


 • Tullamore Dew XO Caribbean Rum Cask Finish 70CL €31,49
  Meer informatie

  Tullamore Dew XO Caribbean Rum Cask Finish is de originele, 3 keer gedistilleerde blend uit de pot still, maar dan gefinished in de beste, first fill XO rum vaten, waar hij zijn heerlijk zoete, tropische smaken aan te danken heeft. Met deze whiskey brengt Tullamore Dew hulde aan de Ierse immigranten die hebben geholpen rum te ontwikkelen tot wat het nu is, in de 17e eeuw. Deze whiskey heeft een Iers hart en een Caribische ziel, die Tullamore Dew zelf ‘the Beauty of Blend’ heeft genoemd. De vaten die zijn gebruikt, zijn zorgvuldig geselecteerd. Uiteindelijk viel de keus op vaten waarin eerst Demarara rum heeft mogen rijpen, waar de whiskey zijn distinctieve smaak van tropisch fruit en warme specerijen aan te danken heeft.


 • Connemara Peated Single Malt 70CL €29,99
  Meer informatie

  Connemara is goud kleurig met een groene schittering. De smaak is vol in de mond. De afdronk is droog met tonen van sesamolie en tevens erg kruidig. Het is de enige Ierse Peated Single Malt.

 
 

Staat uw soort er niet tussen neem dan contact met ons op.