Schotland
 • Lowlands

  • Glenkinchie 12 Years 70CL €38,99
   Omschrijving

   Glenkinchie 12 YO heeft een licht en jong karakter. Dit is de ideale instap whisky voor de beginnende malt whisky drinker. Maar dan wel puur of met ijs natuurlijk.


  • Glenkinchie Distillers Edition 70 CL €54,99
   Omschrijving

   De Distillers Edition van Glenkinchie ondergaat een tweede rijping op Amontillado vaten, waardoor het reguliere Glenkinchie profiel een fraaie twist krijgt.


  • Auchentoshan 12 years 70 CL €35,99
   Omschrijving

   De Auchentoshan 12 years Single Malt is de vervanger van de inmiddels niet meer verkrijgbare 10years oude variant. De 2 jaar van extra rijping geven de whisky een complexere smaak.


  • Auchentoshan Three Wood 70CL €56,99
   Omschrijving

   Auchentoshan Three Wood wordt maar liefst 3 keer gedistilleerd. En rijpt op 3 soorten hout: Amerikaanse bourbonvaten, Spaanse Oloroso sherryvaten en Spaanse Pedro Ximenez sherryvaten. Hierdoor onstaat een mooie volle whisky die heel rijk van smaak is. Een traktatie aan het einde van de dag.

  •  
    


 • Highland / Speyside

  • Glenallachie 2010 Chinquapin Single Cask €84,99
   Omschrijving

   In samenwerking met The GlenAllachie heeft een van onze leveranciers een exclusieve Single Cask botteling geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky is gedistilleerd op 31 mei 2010 alvorens deze op vatnummer #4557 een mooie houtlagering heeft ondergaan van iets meer dan 10 jaar op een Chinquapin barrel. Chinquapin, of dwergkastanje, is een soort kastanje afkomstig uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is een wat zachter Amerikaans witeiken die langzaam groeit en tevens schaars is. Afgelopen juli 2020 is het op een cask strength van 62,4% vol. gebotteld. Uit het vat zijn 278 flessen gekomen en vanzelfsprekend heeft de whisky de natuurlijke kleur en is hij niet koud gefiltreerd.

   Proefnotitie:

   • Kleur: Rijk brons.
   • Neus: Honing, vanille, ananas, cederhout en kaneel.
   • Smaak: Honing, stroop- en vanillestokjes, vijgen, drop en sinaasappelschil.
   • Afdronk: Elegant, lang en verfijnd.


  • The Balvenie DoubleWood 12 Years 70CL €49,99
   Omschrijving

   The Balvenie dankt zijn kwaliteit aan de vijf ambachten waarmee de whisky gemaakt wordt. Deze distilleerderij verbouwt zijn eigen gerst, mout op de eigen traditionele moutvloer, heeft kuipers in dienst heeft om de vaten te verzorgen en een kopersmid voor het onderhoud aan de ketels en de langstwerkende malt meester uit de industrie, David Stewart, die al meer dan 50 jaar de whisky’s van The Balvenie samenstelt. De 1e rijping vindt plaats in Amerikaans eikenhout en wordt daarna overgegoten in Europese sherry vaten. De traditionele vaten maken de whisky zacht en soepel en voegen karakter toe, terwijl het Europese hout een diepe, fruitige volle smaak geeft aan de whisky.


  • The Balvenie Week of Peat 14 Yrs. €74,99
   Omschrijving

   The Balvenie The Week of Peat 14 Yrs. is onderdeel van een nieuwe serie genaamd ‘Balvenie Stories’. Deze tweede variant de opvolger van de eerder uitgebrachte Balvenie Peat Week 14 Yrs. Het verhaal achter de whisky gaat over voormalig Distillery Manager Ian Miller die een reis naar Islay maakte om de productie hier van dichtbij mee te maken. Eenmaal terug bij Balvenie besloot hij te experimenteren met wat hij op Islay geleerd had. Zodoende werd turf gedroogde gerst in het productieproces gebruikt met als resultaat een peated Balvenie whisky. Vandaag de dag wordt één week per jaar gewerkt aan het vervaardigen van geturfde spirit.


  • Balvenie Caribean Cask 70CL €65,99
   Omschrijving

   The Balvenie Caribbean Cask heeft 14 jaar gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten en wordt aan het eind van zijn rijping overgeheveld naar vaten waarin voorheen rum uit de Cariben heeft gerijpt.

  •  
    


 • Islay / Campbeltown

  • Lagavulin 16 Years 70CL €66,99
   Omschrijving

   Op Islay gaat niks gehaast en dat geldt ook voor Lagavulin; voordat hij wordt gebotteld, zit de malt eerst 16 jaar in eiken vaten om ongehaast te rijpen. Lange gisting, lange distillatierondes en lange rijping verzekeren Lagavulin van een diep, rijk, turfachtig karakter. Het is een drank die de tijd neemt. De ultieme Islay malt eist niet minder.


  • Caol Ila 12 year 70CL €48,99
   Omschrijving

   Op de neus bevat deze whisky fruitige aroma’s van citrusvruchten, aangevuld door turf, olie en gerookt vlees. Notities van rozijnen & lychees. In de mond heeft Caol Ila 12 Year een zacht en krachtig karakter met een zoete smaak in het begin; zeer aangenaam! Zoete mout, gerst, dadels en toffee zijn te herkennen. Complex maar zeer gebalanceerd. Een zoete rokerige afdronk die lang aanhoudt is aanwezig.


  • Laphroaig 10 year 70CL €42,99
   Omschrijving

   Laphroaig 10 Year Old is een volle all-malt Scotch Whisky van het afgelegen eiland Islay in de westelijke eilanden van Schotland. Hij heeft een warm gouden kleur, in de neus is hij vol, turf en iets medicinaal, een echte herkenbare Islay. In de mond proef je echt een volle malt, turf, zoetig en ziltig met een lange krachtige uitgesproken afdronk.


  • Scapa The Orcadian Glansa 70 CL €74,50
   Omschrijving

   Scapa The Orcadian Glansa is een heerlijke single malt die heeft mogen rijpen op Amerikaanse eiken houten vaten, en is gemaakt op het eiland Orkney. Deze mooie gouden drank heeft een heerlijk fruitig aroma met zoete tonen van perzik en honing, ananas en vanille die is vermengd met de rook van een subtiel vreugdevuur. De smaak zit vol met hinten van rijp fruit zo als perziken en romige caramel toffee die perfect in evenwicht wordt gehouden met vanille en een zachte rook smaak. De finish is lang met een duidelijke rokerige finish.

  •